Meting, advies & suppletie

“Het voeden van onze cellen met de juiste voedingsstoffen is de sleutel tot een gezond lichaam en een gezonde geest.”

  – Dr. Matthias Rath

Er is door de jaren heen veel veranderd in onze voeding, leefstijl, gewoontes en gedragingen.

Denk daarbij aan: de verarming van de bodem, het eten van veel granen, suikers, zuivel en koolhydraten, ook onze prestatie gerichte maatschappij, continue moeten behalen van deadlines, werkdruk, examenstres, toxische relaties, roken, straling, enz. Het zet onze lichaamssystemen behoorlijk onder druk. Ons immuunsysteem moet harder werken, onze darmen raken van slag, we raken overbelast, onze draagkracht wordt minder. Op den duur ontstaan er voedingstekorten.

Meten is weten. Met een lichaamsscan kan ik ook zien wat het lichaam eventueel nodig heeft, vaak kun je dit met de juiste voeding verhelpen en in sommige fasen is het verstandig om wel suppletie te gebruiken. Hierin kan ik je persoonlijk gerichte adviezen geven als aanvulling op de behandeling. Vraag er gerust naar.

Maar áls ik dan supplementen voorschrijf dan gebruik ik graag goede producten. Met onderbouwde studies onder andere op pubmed (de bibliotheek voor medici).

Er is veel discussie over gebruik van suppletie, voor mij is de kwaliteit en de opneembaarheid van de suppletie van belang.
Ik gebruik hoofdzakelijk de productie van CelXpert, deze producten zijn wetenschappelijk onderbouwd.

​Hieronder de uitleg van Dr. Mathias Rath:
– Hij is één van de sprekers in de videoserie van “The truth about cancer”. Een zeer informatieve serie over het versterken van je immuunsysteem en de behandeling van kanker. Dr. Rath pleit voor een natuurlijke aanpak van kankerbehandeling, die zich richt op het versterken van het immuunsysteem en het activeren van de natuurlijke afweer van het lichaam tegen kanker. Hij pleit ook voor een meer holistische benadering van kankerbehandeling, waarbij de hele persoon wordt behandeld, inclusief hun geestelijke gezondheid en levensstijl.

– Hij is de drijvende kracht achter de onderzoeken die ze blijven doen naar de voedingstekorten (micro-nutriënten) en chronische aandoeningen.
– De producten van Celxpert worden gemaakt naar aanleiding van het onderzoek dat in zijn laboratorium (Dr. Rath Research instituut in Californië) wordt gedaan.